Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nema zime ni kiše: "Maškarani Platak" održava se ove subote, unatoč vremenu

01.02.2017.

12:00

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna od najstarijih pratećih manifestacija Karnevala "Maškarani Platak" ne predaje se unatoč vremenu koje prijeti održavanju 17. druženja i zabave maškara na snijegu. Turistička zajednica Općine Čavle čini sve da nesvakidašnji prizor i ove subote bude poseban.

Okupljanje će početi od 10 sati, a početak natjecanja maškaranih grupa, pojedinaca i parova trebao bi, pod motom "Ki kako more i umi", startati točno u podne na dijelu staze Pribeniš.

U međuvremenu slijedi priprema kuhanoga vina, maneštre i dobre zabave. Za sve to, uz Turističku zajednicu, brinu momci iz DVD-a Čavle, Goranskog sportskog centra, HGSS-a, Grobnički dondolaši i Udruga "Palentar" te brojne volonterke s Grobnišćine.

Što ako vrijeme pokvari planove, pitali smo direktora Turističkog ureda TZ Općine Čavle Ivana Salamona. "Mi imamo novouređeno prizemlje Velikoga doma na Platku koje je spremno prihvatiti puno posjetitelja i unutra imamo i imat ćemo uživo glazbu i animacijske igre, tako da zabave neće nedostajati. Bitno je da se maškare održe na Platku!", odgovorio je. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.