Hrvatski radio

Radio Rijeka

Neopoziva ostavka Ivone Milinović: Evo dečki, ja sam svoje odradila!

24.10.2019.

12:10

Autor: Tatjana Sandalj

Milinović i članovi Odbora za nacionalne manjine pred novinarima (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Milinović i članovi Odbora za nacionalne manjine pred novinarima (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Sjednica Odbora za nacionalne manjine Gradskog vijeća grada Rijeke danas nije održana zbog nedostatka kvoruma, ali je predsjednica tog odbora Ivona Milinović podnijela neopozivu ostavku na tu dužnost prihvaćajući političku odgovornost za gaf u javnom nastupu.

Ivona Milinović smatra da ne može biti teret Odboru koji je u ovom sazivu uspio povećati proračunska izdvajanja za rad vijeća nacionalnih manjina.

Riječka gradska vijećnica iz HDZ-a podnijela je neopozivu ostavku prihvaćajući političku odgovornost za, kako je rekla, gaf tijekom gostovanja u emisiji "Podcast Velebit". Ponovila je da su njene tadašnje izjave izrečene "u kontekstu osude šovinističkog ponašanja dijela Torcide".

Istu političku odgovornost očekuje i od predsjednika Kluba Liste za Rijeku i Odbora za kulturu Zvonimira Peranića, zbog sukoba interesa, zatim od riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela zbog neprimjerene komunikacije s gradskim vijećnicima i predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata zbog toga što na sjednicama ne sanckionira neprimjerene istupe gradonačelnika.

Prijedlog odluke o razrješenju Ivone Milinović kao predsjednice Odbora za nacionalne manjine trebao je biti dijelom dnevnog reda 21. sjednice Gradskog vijeća što će biti održana 29. listopada.

Milinović tvrdi da joj nije poznato je li prijavljena stranačkom sudu časti HDZ-a te ne vjeruje da će biti isključena iz stranke.

Obraćanje Ivone Milinović članovima Odbora i novinarima poslušajte u nastavku, a u privitku pročitajte reakciju predsjednika Liste za Rijeku Danka Švorinića na ovu objavu:

Ivona Milinović: Evo dečki, ja sam svoje odradila; pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.