Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nepovratne subvencije riječkim poduzetnicima

13.09.2021.

13:46

Autor: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Grad Rijeka i ove godine dodjeljuje dodjeljuje nepovratne subvencije riječkim poduzetnicima. Cilj je poticanje malog gospoadrstva i unapređenja konkurentnosti riječkih poduzetnika. Ukupno je za poduzetnike osigurano 2 milijuna kuna.

Maksimalni iznos subvencije se kreće od 15 pa do 70 tisuća kuna. Ove godine postoje i neke novine, najavili su savjetnik za razvoj poduzetništva Dario Dobrilović i pročelnica Odjela za poduzetništvo Jana Sertić.

"Uvijek se trudimo je da to sve administrativno bude najjednostavnije. 2018. godine uveli smo kvalitativne kriterije za ocjenu prijava, kako bi se taj famozni institut " najbržeg prsta" sveo na minimum" rekla je Sertić.

"Ove godine smo povećali minimalni iznos pojedinačnog računa kojeg priznajemo, koji je prošle godine bio 200 kuna, a ove godine je to 500 kuna za određen broj mjera, dok je za određeni dio mjera 1000 kuna bez PDV-a", pojasnio je Dario Dobrilović.

Od ove godine nema mogućnosti dodatnog zaprimanja dokumentacije i ukoliko dokumentacija nije potpuna prijave će biti odbačene, poručuju iz Grada. Prijave počinju u petak 17. rujna i zaprimaju se do 7. listopada do 16 sati. Poslušajte izjavu:

Nepovratne subvencije riječkim poduzetnicima, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.