Hrvatski radio

Radio Rijeka

Neva Cuculić okrunjena za ovogodišnju Ružicu Vinodola

18.08.2019.

09:59

Autor: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Neva Cuculić, dvadeset i devetogodišnjakinja sa Škrljeva, sinoć je u nazočnosti više od pet tisuća gledatelja na glavnom gradskom trgu u Novom Vinodolskom, okrunjena za ovogodišnju Ružicu Vinodola, nakon što je kroz tri dana i devet igara sakupila najviše bodova.

Prva pratilja Ružice Vinodola je Dragana Pap iz Iloka, dok je lentu druge pratilje osvojila Eleonora Spoja iz Bribira. Na ovogodišnjoj šesnaestoj obnovljenoj Ružici Vinodola natjecalo se jedanaest djevojaka iz Škrljeva, Novog Vinodolskog, Iloka, Bribira, Šmrike, Crikvenice i Zlobina.

Sinoć, trećeg dana natjecanja, djevojke su na trgu ispred župne crkve u Novom Vinodolskom imale tri igre. Prvo su morale kroz tri lončića, od najvećeg do najmanjeg pretočiti vino, a onda ga kroz traturić natočiti u botilju, a onda je i začepiti. Slijedila je igra u kojoj su ružice u što kraćem roku morale etiketirati četiri botiljke, a u posljednjoj igri morale su odčepiti botiljku i rastočiti istu u četiri čaše.

Ovogodišnja Ružica Vinodola započela je u četvrtak u Vinariji Pavlomir gdje su ružice brale grože, te ga mastile ručno i nožno. Večer kasnije u Novom Vinodolskom djevojke su radile vjenčić od smokava i ružmarina, praznile brentu sa vodom i mljele kavu ručno.
I ove godine uspješan organizator bila je Turistička zajednica grada Novog Vinodolskog uz suorganizaciju Vinarije Pavlomir. Tijekom tri dana natjecanje je pratilo više od deset tisuća gledatelja. Poslušajte prilog Vladimira Jurića:

Ružica Vinodola, pripremio Vladimir Jurić

Galerija
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.