Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nevrijeme poplavilo ceste i prostore, izbacivalo poklopce šahtova...

04.02.2016.

07:56

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nevrijeme koje je sinoć i noćas zahvatilo šire riječko područje prouzročilo je brojne probleme i puno posla dežurnim službama, ali nije bilo značajnijih posljedica. Dvadesetak centimetara snijega prekrilo je Gorski kotar, a nakratko su se, pod snažnom tučom, zabijelile i ulice Rijeke.

U Rijeci je u protekla 24 sata palo čak 77 litara kiše po četvornome metru. Iznimno jak pljusak grad je pogodio oko 20 sati, kada je nakratko uz kišu padala i tuča. Velike količine vode preopreretile su sustav odvodnje, pa su iz svojih ležišta iskočili poklopci brojnih šahtova.

Vatrogasci su intervenirali zbog šest poplavljenih podruma stambenih i poslovnih prostora, uključujući i Tehnički fakultet u Rijeci. U Liburnijskoj ulici kod 3. maja pokvareni autobus ostao je u vodi, a u Kraljevici se zapalio dimnjak. Zabilježeno je i nekoliko lakših prometnih nesreća, srećom bez ozlijeđenih osoba.

U Gorskom kotaru kiša je sinoć prešla u snijeg. Do jutros u 7 sati najviše ga je zabilježeno na Pargu kod Čabra - 20 centimetara, u Delnicama 17, a na Zavižanu 18 centimetara. Situacija u prometu postupno se, barem što se snijega tiče, normalizirala.

Ipak, odvijanje prometa ometa bura. Brojna su ograničenja na cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, primjerice na autocesti Rijeka-Zagreb od Kikovice od Delnica, zatim A7 od Drage do Šmrike te na Jadranskoj magistrali od Bakra do Karlobaga.

Zbog jake bure ne plove katamarani s Paga i Raba te Lošinja i Cresa prema Rijeci, kao ni trajekti prema Rabu i Pagu. U prekidu je i brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak. Detalje o trenutnom stanju u prometu možete provjeriti na internetskoj stranici Hrvatskoga autokluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.