Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nezavisna lista Bura traži razrješenje Andreja Poropata

19.02.2019.

13:23

Autor: Neva Funčić

Hrvoje Burić (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Hrvoje Burić (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nezavisna lista Bura zatražit će razrješenje predsjednika riječkog gradskog vijeća HNS-ovog Andreja Poropata, najavio je na konferenciji za novinare Hrvoje Burić. Ponovio je da je nepravedno kažnjen izbacivanjem s dvije sjednice Gradskog vijeća.

HNS je optužio za obmanu birača, a SDP za licemjerje, jer dok izbacivanje iz Sabora nazivaju opasnim presedanom, u riječkoj vijećnici sličnu situaciju odobravaju.

Rekao je kako je riječki HNS obmanuo birače prljavom kampanjom. Grafitima "Bukša protiv Obersnela" išarali su grad, a potom potpisali koaliciju koju ne žele objaviti, rekao je Burić. Naveo je i kako je potom na čelu Riječke razvojne agencije Porin uhljebljen HNS-ov kadar.

SDP-u zamjera licemjerstvo, jer kada je iz sabornice isključen zastupnik uz kaznu zabrane sudjelovanja na dvije sjednice, SDP-ovi su zastupnici Ranko Ostojić, Predrag Matić i Gordan Maras to nazvali opasnim presedanom, silovanjem i ubojstvom demokracije. "Tamo se zgražaju, a u Rijeci podržavaju izbacivanje vijećnika", istaknuo je Burić . Ponovio je da je isključen s dvije sjednice gradskog vijeća temeljem lažnih optužbi predsjednika gradskog vijeća.

Iduća sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke sazvana je za 28. veljače, kada je Burić još pod kaznom. Najavio je da će prijedlog za opoziv Poropata staviti na dnevni red u ožujku. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.