Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ni danas nema novih zaraza koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji

30.06.2020.

10:00

Autor: HRT - Radio Rijeka

Rijeka: osvježenje od ljetnih vrućina na gradskoj plaži (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Rijeka: osvježenje od ljetnih vrućina na gradskoj plaži (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Već peti dan zaredom u Primorsko-goranskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, javili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite. Trenutno je kovidom 19 zaražena 21 osoba - njih 18 koji su oboljeli prošlog tjedna i troje koji virus nose već više od dva mjeseca.

Iako je prošlo više od 60 dana od zaraze, a osobe su bez simptoma bolesti, još nisu imale dva uzastopna negativna nalaza.

Ukupno je od početka pandemije, prema podacima koje je objavljivao Županijski stožer, u Primorsko-goranskoj županiji zaražena 91 osoba, od čega je jedna podlegla bolesti.

U Hrvatskoj su jučer zabilježena 34 nova slučaja zaraze, pa je broj aktivnih slučajeva trenutno 463. Od toga je 65 osoba na bolničkom liječenju, a jedan je pacijent na respiratoru. Jučer je u 24 sata testirano 730 osoba.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 2725 osoba zaraženih novim koronavirusom. Oporavilo se 2155, a preminulo 107 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.