Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nikako na put bez zimske opreme: snježne pahulje lepršaju i uz more

09.12.2017.

10:53

Autor: Nenad Lučić, Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog snijega i vjetra na cestama je bilo ograničenja i zimskih uvjeta. Zabijelilo je i okolicu Rijeke, a pahulje su lepršale i u gradu. Nakon sinoćnjeg zahlađenja do sredine dana je na području Gorskog kotara prosječno palo tridesetak centimetara snijega.

Obavezna je uporaba zimske opreme u svim općinama i gradovima u prstenu grada Rijeke: Kraljevici, Bakru, Kastavu, Čavlima, Jelenju, Viškovu, Klani, Matuljima te zaleđu Opatije, Lovrana i Moščenićke Drage.

Tijekom protekla 24 sata na području Delnica pale su 103 litre oborina po četvornom metru, a sinoć je u Gorskom kotaru, nakon obilne kiše, počeo padati snijeg. Njegova se visina jutros u Delnicama i Crnom Lugu kretala oko 20, a na Pargu kod Čabra dosegnula je 40 centimetara. 

Zbog lošeg vremena odgođeno je pomorsko hodočasće sv. Nikoli u Kraljevici.

Oborine su oko podneva prestale, vjetar je oslabio pa su ukinute sve zabrane i od ranog poslijepodneva se kroz Gorski kotar nesmetano vozi autocestom Rijeka–Zagreb od Kikovice do Bosiljeva. Ipak, aktualno stanje u prometu provjerite na stranicama Hrvatskog autokluba.

Na Platku, omiljenom skijalištu nedaleko Rijeke, ima oko pola metra snijega. Od 11 sati rade žičare Radeševo 1, Turistička staza i Pokretna traka u podnožju Radeševa na kojima, na -5°C, uživaju skijaši, sanjkaši i borderi. Uređeno je i sanjkalište uz Veliki Dom, a otvoreni su ugostiteljski objekti Veliki i Mali Dom te ski-bar u podnožju Radeševa.

Jutrošnje vremenske prilike u Gorskom kotaru nisu previše zabrinule cestare, dok su organizatorima predblagdanskih manifestacija donijele poželjan, snježni ugođaj, poslušajte više:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.