Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nikola Borić: samoodrživi način života jedino je ispravno rješenje

10.09.2021.

13:42

Autor: Anja Matić

Foto: preuzeto s mixer.hr-a

Foto: preuzeto s mixer.hr-a

Foto: - / -

Festival održivosti održat će se 10. i 11. rujna u Parku Vladimira Nazora u Rijeci. Prvi dan festivala rezerviran je za dva predavanja, a jedno od njih naziva "Samoodrživ život u skladu s prirodom" vodit će naš današnji gost, nekadašnji triatlonac i uspješan atletski trener Nikola Borić.

Ne zaboravite na festival ponijeti svoj pribor za jelo i piće, a donijeti možete i sobno i/ili vrtno bilje za razmjenu s ostalim posjetiteljima.

Festival održivosti širi filozofiju i praksu samoodrživosti dajući praktične prijedloge o tome kako postati neovisan u različitim područjima svakodnevnog života. Radionice u sklopu festivala besplatne su za sve posjetitelje, ali je za sudjelovanje potrebna prijava.

Današnji gost Nikola Borić s kojim smo se telefonski čuli u programu Radio Rijeke, održat će na festivalu radionicu o životu u skladu s prirodom, a itekako se može reći da je on jedan od reprezentativnih primjera istog.

Naime, Nikola je prije sedam godina donio odluku da odbaci sve te hrabro otišao živjeti u napušteno selo na Papuku. Tamo je kupio farmu gdje živi bez tekuće vode i struje te uzgaja sve što mu je potrebno. Osim o svom životnom putu i navikama rekao nam je više o festivalu, kao i zašto je samoodrživi način života onaj ispravni. Poslušajte:

"Nikola samoodrživi Borić", pripremio Dražen Zima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.