Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nina Jugo i Marin Čačija - zlatni riječki plesni duo

02.06.2018.

13:49

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U konkurenciji od oko sedam tisuća natjecatelja, Nina Jugo i Marin Čačija osvojili su svjetsko zlato u kategoriji Open duo senior, kao jedini natjecatelji iz Hrvatske, a ujedno su bili i najmlađi u svojoj kategoriji. U pauzi od plesa i učenja, svratili su i na Kafe Radio Rijeke.

Poznatiji kao klinci koji su dogurali do finala "Supertalenta" prošle godine, Nina Jugo i Marin Čačija riječki su, sada već, srednjoškolci koji rasturaju plesne podije.

Ove godine na svjetskom prvenstvu osvojili su zlato u kategoriji Open duo senior, kao jedini natjecatelji iz Hrvatske te su ujedno bili i najmlađi u svojoj kategoriji.

Oboje su članovi riječkoga "K2K" plesnoga centra koji vode Kristina Paunovski i Maja Kereš - Riječanke s inozemnom plesnom edukacijom.

Poznaju se tri godine, a toliko i plešu skupa. "Poduža je to priča. Ja sam plesao na natjecanju u ZTC-u, a ona je bila u žiriju. Poslije nastupa došla je do mene i pozvala me na rođendan. Na rođendanu sam ja njoj plesao, kao poklon", kroz smijeh govore simpatični plesači. "Tako je počelo plesanje u dvoje. Onda smo, vrlo brzo, otišli na svjetsko prvenstvo", kaže Jugo.

"Vježbamo puno, čak i do devet sati dnevno kada su u pitanju pripreme za natjecanje ili nastup", kaže Jugo o pripremama. Na pitanje kako usklađuju srednjoškolske obaveze s napornim treninzima, dobili smo vrlo jednostavan odgovor - nikako. "Vrlo je teško, pogotovo ako je riječ o pripremama prije nastupa, tada je intensive week", kažu.

"Imam kratak fitilj, pa se često i posvađamo. Recimo, nju uhvati navala smijeha i kada se krene smijati - ne može se zaustaviti, e onda ja puknem", opisuje Marin kroz smijeh kako izgledaju njihovi treninzi.

Poslušajte priču o "Supertalentu", svjetskim prvenstvima i ambicioznim ciljevima dvoje nasmijanih riječkih srednjoškolaca te pogledajte kratak nastup na našem balkonu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.