Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nina Kudiš o važnosti projekta ET TIBI DABO

26.09.2021.

12:06

Autor: Anja Matić

Foto: HRZZ

Foto: HRZZ

Foto: - / -

U emisiji Akademskih kvarat ure naša Tatjana Sandalj telefonski je pričala s voditeljicom projekta Ninom Kudiš. Slušajući razgovor saznajte više o projektu, aktivnostima unutar njega, njihovim pronalascima i daljnim pothvatima:

Cilj projekta ET TIBI DABO: naručitelji i donatori umjetnina u Istri, Hrvatskom primorju i sjevernoj Dalmaciji od 1300. do 1800. godine jest istražiti na nizu primjera utjecaj društvenih elita i pojedinaca na širenje određenih umjetničkih oblika, stilova i rješenja.

U radu na projektu, uz voditeljicu sudjeluje 11 istraživača, a uz potporu HRZZ-a zaposlena su i dva mlada istraživača. Glavnina rada na projektu sastoji se od istraživanja voditelja i suradnika na terenu u Hrvatskoj i inozemstvu, što uključuje izradu obuhvatne fotodokumentacije i istraživanja u hrvatskim i inozemnim bibliotekama i, posebice, arhivima.

"Pandemija i nije bila toliko loša u kontekstu mogućnosti da smo moji suradnici i ja mogli pratiti/slušati skupove koji su se održavali diljem svijeta, a inače se ne bi ni prenosili", zaključila je dr.sc. povijesti umjetnosti Nina Kudiš.

Poslušajte emisiju:

Barokna Rijeka, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.