Hrvatski radio

Radio Rijeka

Niske temperature, puno kiše i bura

22.05.2015.

10:52

Autor: Josip Krmpotić, Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zanimljiva je današnja vremenska situacija: na goranskom području temperatura je ispod 10 stupnjeva, što uz vjetar i kišu više podsjeća na rano proljeće ili kasnu jesen. Ipak, najzanimljiviji podaci stižu sa Zavižana.

  Foto: kamera DHMZ na Zavižanu 

Na Zavižanu je, uz jak vjetar i svega dva stupnja u zraku, bilo i slabe susnježice. Tijekom protekla 24 sata najviše kiše na našem širem području, 66 litara po četvronom metru, palo je u Karlobagu, 62 u Pagu, u Delnicama 28, a hrvatski rekorder je Zadar sa 70 litara kiše.

Zbog orkanske bure za sve skupine vozila zatvoren je Krčki most. Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvoreni su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, Jadranska magistrala  između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Zbog jakog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Orehovica i A7 između GP Rupa i čvora Diračje, vozi se uz ograničenje brzine.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska Novalja-Rab-Rijeka. Trajektna linija Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do tri tone nosivosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.