Hrvatski radio

Radio Rijeka

Niz aktivnosti riječkoga Društva za istraživanje i potporu

19.12.2016.

14:31

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Donatorski sajam rukotvorina, rabljene odjeće i predmeta, Mali DiP-ov sajam, Društva za istraživanje i potporu u suradnji s riječkom Udrugom Vida koja se bavi resocijalizacijom ovisnika te Udrugom osoba s invaliditetom grada Opatije, održava se danas do 17 sati u Sumi u Barčićevoj 11 u Rijeci.

Na Malom DiP-ovom sajmu možete kupiti prigodne bladanske ukrasne predmete, koje štićenici izrađuju u terapijske svrhe, a donacije će pomoći radu udruga te nabavci odjeće za djecu iz obitelji ovisnika.

Korisnici DiP-a rade na likovnim, kreativnim i grupnim aktivnostima, a predsjednica Društva Marta Berčić ističe da ih potiču da sami kreairaju, pile, boje, slažu i odabiru motive: "To traje jako dugo, to ide sporo, ali smo izuzetno ponosni na sve njih i naše radne asistente koje smo zaposlili preko javnih radova. Od nezaposlenih branitelja, do bivših ovisnika koji onda u radno-okupacijskim aktivnostima pomažu mladima s poteškoćama da oni realiziraju rad."

U utorak 20. prosinca održat će se Božićno-humanitarni party Udruge Psirius, uz izložbeni štand na Filozofoskom fakultetu. Studenti i bivši studenti psihologije organiziraju prikupljanje sredstava za udruge na sajamu na kojem će biti izloženi radovi, napravljeni uz pomoć volontera i štićenika, od 17 do 20 sati, a party počinje u 21 sat. Cijena ulaznica je 20 kuna.

U srijedu 21. prosinca bit će održano božićno druženje i proslava treće godine osnutka DiP-a, od 17 sati. Volonteri udruge pozivaju da ih dođite upoznati i okititi bor s njima u prostorijama Društva, Dežmanova 3 u Rijeci. 

Udruga za pomoć ovisnicima Vida Rijeka obilježava desetu godišnjicu rada. U utorak 20. prosinca u 17:30, u sjedištu Udruge na adresi Slogin kula 12 u Rijeci, održat će radionicu za roditelje korisnike, volontere i prijatelje udruge te njihovu djecu - "Vilenjaci Djeda Mraza". Na radionici će djeca i roditelji sami napraviti svoj božićni poklon koristeći didaktičku slagalicu Eco Dida Brune Crnković Arbanas.

Udruga Vida djeluje u Rijeci i PGŽ od 2006. godine na području suzbijanja ovisnosti i zaštite mentalnog zdravlja. U Resocijalizacijskom centru, otvorenom prije godinu dana, provodi programe čija je svrha pomoći ovisnicima u preuzimanju društvenih uloga i odgovornosti te olakšati njihovo uključivanje u život zajednice kojoj pripadaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.