Hrvatski radio

Radio Rijeka

Njemački ronilac preminuo na ronilačkoj turi pokraj otoka Plavnika

20.05.2018.

14:02

Autor: Hina

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Njemački 60-godišnji ronilac preminuo je jučer tijekom organiziranog ronjenja kod otoka Plavnika, a o uzrocima nesreće provodi se očevid, izvijestili su danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenuli su akciju hitnoga medicinskog transporta (MEDICO) nakon dojave riječkoga Županijskog centra 112 u 11:41 sat o stradavanju ronioca na otoku Plavniku, nad kojim se tada primjenjivala reanimacija. Županijskom centru 112 to su dojavili organizatori ronjenja. 

U akciji hitnog medicinskog transporta angažirana je tvrtka SeaHelp, čija posada se nalazila najbliže mjestu nesreće. Odmah po ukrcaju liječnika Hitne medicinske pomoći Rijeka, isplovili su prema stradalom roniocu.

W.H.H. , rođen 1958. godine, državljanin Republike Njemačke, u međuvremenu je, nažalost, preminuo te su djelatnici tvrtke SeaHelp, u dogovoru s Pomorskom policijom, prevezli tijelo stradalog ronioca u gradsku luku u Krku. Tamo su tijelo preuzeli policijski službenici u daljnje postupanje, izvijestili su danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Prema podacima iz očevida, Lučka kapetanija Rijeka izvijestila je kako se nesreća dogodila tijekom ronilačke ture u organizaciji škole ronjenja u vlasništvu R.W., a koja je registrirana u  Hrvatskoj. U ovom slučaju slijede daljnja istražna postupanja u nadležnosti Pomorske policije Rijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.