Hrvatski radio

Radio Rijeka

NK "Crikvenica" povodom stotog rođendana zaigrat će protiv "Hajduka"

06.10.2019.

12:04

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: TZ Crikvenica

Foto: TZ Crikvenica

Foto: - / -

Na crikveničkome se području nogomet igrao već prije Prvoga svjetskoga rata, a upravo je ova, 2019. godina, važna za crikvenički nogomet, jer NK "Crikvenica" obilježava stotinu godina postojanja. Tim povodom već je odigrana utakmica protiv reprezentacije Hrvatske U-21 i turnir stogodišnjaka.

Slavlje se nastavlja sutra kada će na Gradskome stadionu u Crikvenici u 16 sati početi utakmica u kojoj će zaigrati upravo klub slavljenik i HNK "Hajduk" Split. Utakmica će se održati u organizaciji Hrvatskoga nogometnoga saveza i NK "Crikvenica".

Glavni je pokrovitelj Grad Crikvenica, a podržali su je i Turistička zajednica Grada Crikvenice, "Eko-Murvica" d.o.o., VIO "Žrnovnica Crikvenica Vinodol" d.o.o. i "Jadran" d.d. Crikvenica. Cijena ulaznice je 30 kuna. Koncem listopada ili početkom studenoga će NK "Crikvenica", također na domaćem terenu, odmjeriti snage s HNK "Rijeka".

U pripremi je i velika monografija posvećena stogodišnjem klubu, koja će na jednome mjestu obuhvatiti razvoj nogometa u Crikvenici, podsjetiti na nogometaše koji su obilježili pojedina razdoblja i na poseban način zahvaliti svima koji su na neki način doprinijeli djelovanju kluba. Svečana sjednica Skupštine kluba održat će se 25. listopada u 17 sati u Hotelu "Omorika" u Crikvenici, uz prezentaciju nove monografije i dodjelu priznanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.