Hrvatski radio

Radio Rijeka

NL Bura pod sloganom "Volim Hrvatsku" samostalno na izbore

21.05.2020.

13:47

Autor: Hina

Hrvoje Burić nudi novu regionalnu opciju (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Hrvoje Burić nudi novu regionalnu opciju (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić njavio je u četvrtak samostalni izlazak te stranke na parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici na koje će pod sloganom "Volim Hrvatsku", a poručio je i kako im je cilj osvajanje dva saborska mandata.

Nositelj liste bit će Hrvoje Burić, a o cijeloj listi će, prema Statutu, odlučiti Glavni odbor stranke. "Naš cilj je osvojiti dva mandata, koji će poslije biti odskočna daska da promijenimo nesposobnu vlast u Rijeci", kazao je Burić na konferenciji za novinare.

Naveo je kako se: "često govori da Rijeka nije hrvatski grad", te da upravo iz Rijeke žele poručiti kako postoje građani Rijeke i Istre koji vole Hrvatsku i koji su spremni sve učiniti za dobrobit svog kraja i domovine. Naglasio je kako je Bura najspremnija za izbore na koje idu pod sloganom "Volim Hrvatsku" te da će najautentičnije predstavljati građane Rijeke i Istre.

Smatra da saborski zastupnici drugih stranaka, poglavito HDZ-a i SDP-a, ne postaju glasnogovornici birača koji su ih birali, nego glasnogovornici predsjednika stranaka i politike koju provode. " Dovoljno je samo spomenuti nekoliko saborskih zastupnika SDP-a, Željka Jovanovića i druge, koji nisu ništa učinili za Rijeku, riječki kraj i Istru, a mi ćemo se upravo boriti za Riječane i za Istrijane."

Objašnjavajući zašto će Bura samostalno izaći na izbore, Burić je rekao kako u toj stranci smatraju da: "je prevara birača ići s nekim u koaliciju i poslije promijeniti političku ideologiju na temelju koje si ušao u sabor." Nastavio je da je: "primjer toga HNS, koji je pretrčao HDZ-u i davao mu cijelo vrijeme saborsku podršku i imao aktivnu ulogu putem svojih ministara i tajnika", te da je: "suprotnost u Rijeci, gdje je SDP u koaliciji s HNS-om i time se pokazuje sav oportunizam političke scene u Hrvatskoj."

Burić je rekao da će u programu Bure, među ostalim, biti uklanjanje rafinerije s Mlake u Rijeci, kako bi se dobio koristan prostor te da će tražiti da termoelektrana u Urinju postane plinska elektrana, kako bi se konačno stavila u funkciju, a Rijeka i Hrvatska dobile izvoznika električne energije.

Istranima je poručio da će sada imati prvi puta priliku glasati za drugu regionalnu stranku, a ne samo za IDS. "Ako nisu zadovoljni HDZ-om, SDP-om ili IDS-im, sada će moći glasati za Nezavisnu listu Buru kao regionalnu stranku," rekao je Burić. Poslušajte izjavu:

Burić: drugi nisu glasnogovornici birača nego predsjednika stranaka, pripremio HRT Centar Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.