Hrvatski radio

Radio Rijeka

NO Uljanika: Končar se mora izjasniti je li ozbiljan strateški partner

30.11.2018.

12:28

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Članovi NO Uljanika pozvali su u petak Danka Končara i njegovu tvrtku Kermas energiju da se izjasne jesu li ozbiljni u namjeri da budu strateški partneri Uljanika ili da jasno kažu da ih ta uloga ne zanima, izjavio je novinarima po završetku sjednice član Nadzornog odbora Samir Hadžić.

"Ako uistinu želi biti strateški partner, neka svoju ozbiljnost pokaže djelima jer radnici Uljanika više nemaju dane nego sate. Tražimo da ili nađe svoj interes u tom planu ili, ako ne, da se izjasni", rekao je Samir HadžićNaime, iako su u najnovijem Planu restrukturiranja, kako tvrde radnici, "posloženi svi izračuni", Uljanik je opet na početku zbog strateškog partnera Danka Končara

"Nakon promjene Uprave, nakon rada te Uprave na novom planu restrukturiranja i nakon što smo od ministra čuli da u koncepciji tog novog plana i "matematika" konačno odgovara, mi se opet, nažalost, nalazimo na početku i na korak od štrajka zbog strateškog partnera", istaknuo je Hadžić, dodavši kako su "svi ostali dionici bitke za Uljanik pošteno odradili svoj dio posla".

Stoga je još jednom pozvao strateškog partnera da se, kad to već nije učinio u proteklih osam mjeseci, konačno izjasni je li spreman uključiti se i ispuniti bar onaj minimalni dio, odnosno ući kao strateški partner i omogućiti nastavak proizvodnje, isplate plaće radnicima te izbjegavanje tragičnih posljedica po Uljanik do kojih bi novim štrajkom sigurno došlo.

Radnici Uljanika danas će odlučiti hoće li od sljedećeg tjedna ponovno krenuti u štrajk. "Mi nemamo više dane, već sate i stoga ga pozivamo da već danas, ne riječima već djelima, iskaže je li ozbiljno zainteresiran za ulazak u Uljanik ili ako to nije, da i u tome bude jasan, i neka nas riješi te muke", zaključio je član Nadzornog odbora Samir Hadžić u izjavi za novinare.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.