Hrvatski radio

Radio Rijeka

NO Uljanika odobrio kupnju 3. maja

21.06.2013.

13:19

Autor: Olga Mandić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 3. maju sve su informacije vezane za Uljanik pod embargom. Kako neslužbeno doznajemo, do potpisivanja kupoprodajnog ugovora moglo bi doći 27. ili 28. ovoga mjeseca, istodobno s održavanjem skupština dioničara u društvima MID i TIBO.

Nakon što je Europska komisija odobrila program restrukturiranja riječkoga brodogradilišta, Nadzorni odbor Uljanika donio je odluku o kupnji milijun i 51 tisuću dionica 3. maja, nominalne vrijednosti od 100 kuna, što čini 83 posto temeljnoga kapitala. Uljanik će za to platiti kupoprodajnu cijenu od jedne kune.

Formalnih zapreka za potpisivanje ugovora više nema, a po svemu sudeći, bit će potpisan doslovno dva ili tri dana prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju.  

Prema tom ugovoru, Uljanik je obvezan u roku od jedne godine od stjecanja većinskog udjela u 3. maju radnicima riječkog brodogradilišta ponuditi dionice koje prelaze 75 posto udjela u ukupnom temeljnom kapitalu 3. maja.

Vlada je ponudu Uljanika za kupnju dionica 3. maja donijela 6. lipnja, kada je dala i svoju suglasnost na tekst izmjena plana restrukturiranja Brodogradilišta 3. maj, koji je potom upućen Europskoj komisiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.