Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Noć knjige" u Rijeci: čitanje u autobusu, bajke, putopisi, večer stripova

23.04.2019.

10:45

Autor: Olivera Vinković

Čitanje u autobusu (Foto: Gradska knjižnica Rijeka)

Čitanje u autobusu (Foto: Gradska knjižnica Rijeka)

Foto: - / -

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare te se sama zamisao zasniva na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan svetog Jurja.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava u Mjesnom odboru Kozala Filip Jakovac iz Alan Ford Adventure Teama u 21:45 podijelit će iskustva s putovanja u Mongoliju. Četveročlani riječki tim priprema se za novo putovanje jugićima početkom iduće godine po Australiji.

Noć knjige na Kozali počet će u 20 sati čitanjem bajki, nakon čega slijedi slijedi razgovor o povijesti Kozale te druženje s "Alanfordovcima". No bit će tu i drugih tema poput čitanja bajki, književnih klasika, ali i vodič kroz Kozalu, a od 18 sati možete se voziti "dvojkom" i slušati priče. 

"Već simbolična gerilska akcija po autobusima se odvija i ove godine. U 18 sati "dvojkom" iz centra grada će se voziti naši čitateljski klubovi. Cijeli grad ispunjen je različitim događanjima - od večeri stripova u Dječjoj bolnici na Kantridi do panela "Zašto pišemo" u Tower centru, događanje na Kozali, kvartovske priredbe i program koji se dotiče širokog spektra tema, putopisa, recenzija...", kaže Kristian Benić iz Gradske knjižnice Rijeka. Program Noći knjige potražite na mrežnim stranicama i poslušajte izjavu:

Kristian Benić o programu Noći knjige, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.