Hrvatski radio

Radio Rijeka

Noć muzeja u Brod Moravicama i Lokvama

31.01.2020.

11:04

Autor: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Prigodni događaji povodom Noći muzeja, manifestacije hrvatskih muzeja, bit će tijekom predvečerja i večeri organizirani i u dvije lokalne samouprave Gorskog kotara. Riječ je o općini Brod Moravice i općini Lokve.

Program u Općini Brod Moravice započet će u 17,30 sati ispred objekta kolarnice, odnosno mjesne zbirke starih obrta i zanata. Posjetitelji će potom u Brod Moravicama moći razgledati postav stare školske učionice i kule Turanj, a nakon šetnje pod bakljama do naselja Kuti, u tamošnjoj će čitaonici biti riječi o provedbi programa 27 susjedstava u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Središnji događaj povodom Noći muzeja u Općini Lokve bit će izložba četiriju umjetnica u prostoru spilje Lokvarke. Posjetitelji tog speleološkog objekta će u 18 sati moći razgledati djela Ivane Ožetski, Agate Lučić, Glorije Arapović i Nives Žarković, nakon čega će u Lokvama biti organiziran obilazak mjesne zavičajne zbirke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.