Hrvatski radio

Radio Rijeka

Noćni marš u Rijeci: za život bez nasilja i s jednakim pravima za sve

08.03.2019.

19:26

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

"Vladajući, preuzmite odgovornost!", poruka je s Noćnog marša za 8. mart, održanog u Rijeci, Splitu, Puli, Zadru i Zagrebu. U Rijeci su ga organizirale udruge PaRiter i Centar za nenasilje i ljudska prava.

Više stotina građana okupilo se na mostu kod Konta te preko Fiumare i Korza centrom marširalo do Jadranskoga trga, izvikujući zahtjev za ostavkom ministra Kujundžića i ministrice Murganić.

Aktivistice su u ime okupljenih poručile da je ovo upozorenje na nasilje u porastu, na nedostatnu zdravstvenu i socijalnu skrb, na ponižavanje žena u bolnicama i uskraćivanje prava na pobačaj pod krinkom priziva savjesti te prozvale vladajuće na odgovornost zbog nečinjenja i zanemarivanja problema. 

Marširamo za život u slobodi od nasilja, za jednaka prava i mogućnosti za sve, poručile su prosvjednice i aktivistice i sve popratile zvižducima na račun ministara - pogledajte i poslušajte:

Noćni marš Rijeka 2019., pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.