Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nogomet nije samo muška igra: Dunju Štokan traže najjači europski klubovi

23.05.2017.

15:14

Autor: Iva Pavletić Crnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da je muškarac, ona bi zasigurno potpisivala milijunske nogometne ugovore. Ona se zove Dunja Štokan i jedna je od rijetkih riječkih nogometašica koja je ostvarila inozemnu karijeru. Ona je i bivša igračica NK Rijeke i hrvatska reprezentativka.

Inozemnu karijeru ostvarila je u Americi gdje je proteklih pet godina igrala u najjačoj američkoj ženskoj ligi i sa svojim Sveučilištem NorthWestern Ohio osvojila trostruku krunu - triput zaredom osvajale su kup i prvenstvo u Americi.

Trenutno se u Rijeci oporavlja od ozljede i pregovara s nekim od najjačih europskih nogometnih klubova oko budućeg angažmana. Koji su klubovi zainteresirani za Dunju Štokan, nije nam htjela otkriti, no znamo da se radi o klubovima na razini Real Madrida i Barcelone.

Dunja Štokan u Rijeci je slavila povijesnu titulu prvaka Hrvatske NK Rijeke. Svoje dojmove, planove i razmišljanja podijelila je s nama - poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.