Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nošenje rabljene odjeće ima pozitivniju konotaciju?

08.01.2022.

17:11

Autor: Dražen Zima

Ilustracija; Second hand trgovina

Ilustracija; Second hand trgovina

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

U današnjoj emisiji Klasa optimist Draženu Zimi gošća je bila Sanja Turčić Padavić, profesorica španjolskog i engleskog jezika u Prvoj hrvtaskoj sušačkoj gimnaziji u Rijeci. Govorila je o nedavno održanom projektu u sklopu Dana socijalnog poduzetništva održanom u školi pri kojem su, između ostalog, učenici bili kreatori modne revije na kojoj su kreacije bile učinjene od rabljene odjeće.

Socijalno poduzetništvo uključuje privatne organizacije ili poduzeća koja trajno rade za opći interes, ne samo zbog profita, već i s građanskom i društveno korisnom svrhom.


Učenici su imali mogućnost producirati svoje poduzetničke ideje, a s druge strane upoznati se s dimenzijom socijalnog poduzetništva te je sve povezano sa školskim kurikulumom gdje je poduzetništvo jedna od međupredmetnih tema. Učenici su kroz projekt pripremali zdravu marendu, izloženi su bili crteži učenice Fani Šafar, a koji su bili ponuđeni i na tihoj aukciji te brojne druge radionice.


Najzanimljivija je ipak, čini se, bila modna revija od komada rabljene odjeće.


Poslušajte razgovor:

Sanja Turčić Padavić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.