Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova blagdanska rasvjeta u Rijeci: svečano paljenje u 17:30

01.12.2018.

11:33

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Danas se u Rijeci pali blagdanska rasvjeta. Prvi put u blagdanskom će ruhu zasjati i Trg Riječke rezolucije. U novu božićno-novogodišnju rasvjetu od Trga baja Jelačića do Jadranskog trga uloženo je oko 530 tisuća kuna.

Na potezu od Trga bana Jelačića, duž Ulice Ante Starčevića, preko Korza, sve do Jadranskog trga u Rijeci postavljena je nova dekorativna rasvjeta. Ima 7458 metara žice s lampicama i 20 ukrasnih motiva, za što je Turistička zajednica grada Rijeke izdvojila oko 530 tisuća kuna.

Prvi put blagdanski je uređen i Trg Riječke rezolucije, koji je nadsvođen s 2012 metara žice zvjezdanih dekoracija, a potez od Trga bana Jelčića do Jadranskog trga povezan je s 5446 metara žice s novim lampicama. Među ukrasnim motivima je zvjezdano nebo, kao poveznica s logotipom projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Dosadašnja rasvjeta koje se sjećamo iz prethodnih godina, osvijetlit će prostor oko klizališta na Gatu Karoline Riječke.

U 17:30 na Koblerovom trgu pali se prva svijeća na adventskom vijencu, a onda slijedi svečanost na Korzu i Trgu Riječke rezolucije uz nastup glazbenika i Prvih riječkih mažoretkinja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.