Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova glazbena manifestacija na Krku - "Velvet festival"

08.07.2016.

16:32

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Velvet festival" glazbena je manifestacija u organizaciji mladih otočana, koja će se održati u periodu od 19. do 20. kolovoza u mjestu Punat na otoku Krku. Dva dana trajat će audio-vizualni spektakl putem kojeg će desetak izvođača regionalne i svjetske alternativne scene prezentirati svoj rad.

Događaj svojom lokacijom, Punta de Bij, na samoj obali Jadrana, mladim lokalnim i regionalnim posjetiocima nudi pravi ljetni doživljaj. Festival će, uz dvije pozornice, publici ponuditi i bogat program koji uključuje raznoliku ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, kazališne predstave, intimne jazz koncerte, mnogobrojne radionice te zabavni sadržaj u vidu party-broda.

Iza ovoga stoje studenti koji se trude napraviti nešto dobro i kvalitetno, a koji smatraju da se unatrag pet godina, većina alternativnih kulturnih manifestacija na području otoka Krka ugasila. "Gledajući iz naše perspektive – mladih ljudi s vizijom za bolju budućnost – smatramo da je potrebno pružiti mogućnost realizacije programa pogodne za mlade koji se odmiču od dominantne i standardizirane narodne hrvatske glazbe", poručuju organizatori festivala.

Osim toga, želja im je otok Krk učiniti prepoznatljivijim mlađoj populaciji i glazbenim ljubiteljima i van granica Hrvatske. "Ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, želimo učiniti Krk bogatijim za još jedan kulturni sadržaj, prvi ovoga tipa na najvećem hrvatskom otoku", ističu. O "Velvet festivalu" više možete saznati na Facebook stranici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.