Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova godina, novo poskupljenje zbrinjavanja otpada

22.01.2022.

12:00

Autor: Nenad Lučić

.

.

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Za Općinu Fužine i još sedam lokalnih jedinica Gorskog kotara nova 2022. godina bit će godina promjena u sustavu zbrinjavanja otpada. Osim novog zakona, promjene će diktirati i dovršetak pretovarne stanice Sović laz kod Delnica, čime će se otpad iz goranskih sredina početi zbrinjavati na županijskom centru Marišćina. 

Pribroje li se tome i ostali čimbenici koji utječu na rad općinskog komunalnog društva, vijećnici Općine Fužine sinoć su jednoglasnim usvajanjem Odluke o sakupljanju otpada najavili nove i veće cijene ove usluge. 

Predložili smo da za domaćinstva cijena maksimalno bude 55 kuna + PDV, dok će ostali korisnici, gospodarski i slični subjekti, plaćati oko 2900 kuna. U tom dijelu zakon nameće iste cijene velikim i malim tvrtkama, a kako to ne bi bilo primjereno, sve smo odlučili ujednačiti određenim popustima.

općinski načelnik

Za sve će skupine korisnika cijena generalno biti veća nego dosad, ima li se u vidu da su poskupjele usluge Marišćine, te da je osim rasta cijene goriva za 35 posto, Općina Fužine suočena i s dodatnim troškovima, vezanim uz započetu reciklažu otpada.


O kolikim je iznosima riječ te što je sve utjecalo na poskupljenje, pojasnio je općinski načelnik David Bregovac. Poslušajte:

poskupljenje otpada

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.