Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova inicijativa iz Omišlja: Saborski zastupnici moraju znati činjenice

18.05.2018.

11:45

Autor: Olivera Vinković

Mirela Ahmetović i Darijo Vasilić u prigodnim majicama (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Mirela Ahmetović i Darijo Vasilić u prigodnim majicama (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Iz Omišlja na otoku Krku upućena je nova inicijativa za održavanje zajedničkog sastanka župana primorsko-goranskog Zlatka Komadine i načelnice općine Omišalj Mirele Ahmetović sa svim saborskim zastupnicima Hrvatskoga sabora.

Tema sastanka trebali bi biti argumenti kojima Općina Omišalj i Primorsko-goranska županija raspolažu protiv projekta plutajućeg LNG terminala i Prijedloga zakona o terminalu za ukapljeni prirodi plin, tzv. lex LNG.

Mirela Ahmetović ističe želju da svi zastupnici budu dobro upoznati s tematikom i sa svim argumentima kojima raspolaže lokalna uprava: "...kako bi onda mogli zaista po savjesti glasati za ili protiv ovog zaista nakaradnog prijedloga zakona."

Načelnica podsjeća da ne očekuju previše jer već dva apela i poziva Vladi za uspostavu dijaloga nisu naišla na razumijevanje. "Mislim da bi bilo vrlo savjesno od ljudi koji odlučiju sutra o građanima Republike Hrvatske da saslušaju argumente jer sam sigurna da ih oni zapravo i nemaju", zaključila je. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.