Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova knjižnica u Delnicama: radovi pri kraju unatoč pandemiji

05.05.2020.

12:44

Autor: Nenad Lučić

Nekadašnji Dom Hrvatske vojske preuređen je u novu knjižnicu (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Nekadašnji Dom Hrvatske vojske preuređen je u novu knjižnicu (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Narodna knjižnica i čitaonica je prije gotovo stoljeće i pol bila ishodište razvoja kulture u Delnicama, no nije imala odgovarajući prostor. Bio je to veliki motiv da se unatoč pandemijskoj krizi privede kraju preuređenje bivšeg Doma Hrvatske vojske u novu knjižnicu.

Blaga goranska zima ove je godine omogućila da se radovi na knjižnici u Delnicama odvijaju bez zastoja, pa je nakon svega dvojbeno tek hoće li, zbog pandemije, objekt biti moguće otvoriti za vrijeme proslave gradskog blagdana u lipnju, kaže gradonačelnik Ivica Knežević

"Građevinsko-obrtnički radovi su gotovi, nadamo se da će i opremanje ići planiranom dinamikom. Unaprijed se radujemo i svečanom otvorenju, no hoće li se ono dogoditi tijekom lipanjskog obilježavanja Dana grada zasad je nemoguće reći. Svečanost planiramo održati najkasnije sredinom listopada - mjeseca knjige", rekao je gradonačelnik.  

Pandemijska kriza, ističe Knežević, nije poremetila dotok sredstava iz Ministarstva kulture te potpora iz ostavštine goranske iseljenice Janet Majnarić, kojima je financiran projekt knjižnice vrijedan 5,6 milijuna kuna.

U višenamjenskom prostoru knjižnice u Delnicama bit će moguće organizirati izložbe i niz drugih kulturnih događaja. Javlja Nenad Lučić:

Nova knjižnica u Delnicama, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.