Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:28 / 20.02.2013.

Autor: Josip Krmpotić / Tatjana Sandalj

Nova koalicija u PGŽ

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranski savez, Akcija mladih i Liburnijska stranka, to je nova koalicija na županijskom političkom nebu. Očekuju najbolje rezultate u povijesti izbora, deset vijećnika.

Tvrde da su za izbore spremni, od njih očekuju puno, pa su stoga svečano potpisali Sporazum o zajedničkom nastupu na svibanjskim izborima. Okarakterizirali su se kao neutralni centar regionalnog opredjeljenja. Akcija mladih donijela je poleta i elana, Liburnijska stranka nudi novitete. Dosta je vegetiranja vlasti već 20 godina, tvrde i čas je za iskorak.

Sve tone, ne treba nam desetogodišnji plan, valja naći izlaz iz situacije već ove godine.
Rijeci ide loše, kotrlja se nizbrdo, svi koji misle da je stanje dobro neka nas tri mjeseca ne slušaju, poručuje kandidat za gradonačelnika Nikola Ivaniš: stanje u Rijeci karakteriziraju pad broja radnih mjesta, pad broja stanovnika, zatvaranje obrta i poduzeća. I ako je to napredak onda ja tu nešto ne razumijem.

Zasićenost politikom je ogromna, a do posla, vrtića, stana, teško se dolazi, a ako to ne funkcionira, ni život baš ne ide. Vojska nezaposlenih sve je brojnija i oni će biti veliki teret pobjedniku svibanjskih  izbora. Zato ovi izbori nisu obični, poručuje koalicijski kandidat za župana Amir Muzur: mi lovimo zadnji vlak, čekaju nas velika iskušenja i za ta se iskušenja čovjek mora pripremiti kao za veliku borbu.

Poslušajte što je na konferenciji za novinare zabilježio Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.