Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova nastavna baza Medicinskog fakulteta: bolnica "Sv. Katarina"

29.03.2016.

14:53

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za studente riječkoga Medicinskog fakulteta Sveučilište u Rijeci otvorit će nastavnu bazu u privatnoj Specijalnoj bolnici "Sveta Katarina" iz Zaboka. Ugovor o poslovno-stručnoj suradnji danas su potpisali rektor riječkoga Sveučilišta Pero Lučin i ravnatelj bolnice "Sveta Katarina" Igor Borić.

"Politika riječkog sveučilišta je otvoriti čim više nastavnih baza, ne samo iz medicine, da se što više razvijamo i specijaliziramo, jer imamo i opremu i ljude", rekao je rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin. "Imamo i super računalo koje će moći koristiti i naše kolege iz specijalne bolnice 'Sv. Katarina' i obrnuto. Očekujemo da će ono što oni rade i isprobavaju biti 'otvoreno' i našim stručnjacima i studentima kao mjesto učenja", rekao je Lučin.

"Vizija naše bolnice je vrhunska medicina, a naša želja je da ono što radimo i kako mi to primjenjujemo u medicini pokažemo studentima. Snagu u tome daje nam činjenica da 'iza leđa' imamo jedno snažno sveučilište kao što je Sveučilište u Rijeci", rekao je Igor Borić, ravnatelj bolnice "Sveta Katarina". Poslušajte izjave: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.