Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova predstava plesne grupe Flame

06.02.2020.

11:29

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Martina Šalov

Foto: Martina Šalov

Foto: - / -

U našoj emisiji BOX IN ugostili smo alfu i omegu Plesne grupe FLAME iz Rijeke, umjetničku voditeljicu, Martinu Hrlić Rogić, jer je pred njima nova plesna premijera naziva "Ladice". Na njihovoj pozivnici ovako piše: Stavljamo ljude u ladice, zar ne?

Režiju, koreografiju i scenarij potpisuje upravo Martina Hrlić Rogić, dok asistenta koreografije potpisuje Borna Babić, oblikovanje svjetla Anito Jelović, a scenografiju Nereo Superina. Glazbu izvodi Harmonikaški orkestar Stanko Mihovilić, OKUD ISTRA te plesni ansambl čine Antonia BaškovićJelena BrautMartina Hrlić RogićMattea LinićMartina MilišaIva Šupek i Dominik Valić. Produkcija: Plesna grupa Flame

 Tema predstave je prosuđivanje, etiketiranje i kategoriziranje okoline, odnosno "stavljanje ljudi u ladice". Razvojna linija priče gradi se oko kratkih monologa protagonistice koja publiku uvodi u njezin svijet etiketiranih karakternih likova. U izgradnji odnosa naratorice i likova dolazi do preklapanja njihovih svjetova/ladica, stvarajući začudne, iščašene situacije i relacije. Osim suvremenog plesnog izričaja, fizičkog teatra i glumačkih zadataka plesača, predstava se iznosi vrhunskim koncertriranjem harmonikaškog ansambla na pozornici.

A kako su o predstavi, ali malo i o otvorenju EPK 2020 u Rijeci, u kojoj su sudjelovali plesači Flame-a, poslušajte u razgovoru Martine Hrlić Rogić i Glorije Fabijanić Jelović:

Box in: Martina Hrlić Rogić, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Martina Hrlić Rogić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović)

Martina Hrlić Rogić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.