Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova stara koalicija: SDP, HSU, PGS, HSS i IDS zajedno na izbore u PGŽ-u

09.03.2021.

12:35

Autor: Hina

Predstavnici koalicije pred novinarima (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Predstavnici koalicije pred novinarima (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

SDP, HSU, PGS, IDS i HSS danas su u Rijeci potpisali koalicijski sporazum za zajednički izlazak na izbore u Primorsko-goranskoj županiji, a njihov kandidat za župana Zlatko Komadina poručio je da su ispunili sve obećano u proteklom mandatu te će u sljedećem dovršiti započete projekte.

Komadina je naglasio da je ta koalicija ostala zajedno i nakon tekućega vladajućeg mandata na županijskoj razini, "što govori o stabilnosti te da što valja i traje".

"Sve što smo obećali smo ispunili u proteklom mandatu, a u sljedećem želimo dovršiti započete projekte", rekao je taj SDP-ovac.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da izborni slogan koalicije "Izaberi dokazano" ukazuje na sve ono što je ta koalicija ostvarila - od 84 ostvarena EU projekta vrijednosti 300 milijuna kuna, ulaganja u infrastrukturu, luke, školstvo, zdravstvo i druge djelatnosti u nadležnosti županije.

Komadina je napomenuo i da SDP izlazi na izbore u svih 36 jedinica lokalne samouprave na području županije. U oko pola izlazi sa svojim kandidatima za gradonačelnike i načelnike općina, a u ostalima podržava kandidate PGS-a ili nezavisne kandidate.

 

Poslušajte što su nakon potpisa ugovora izjavili Zlatko Komadina i Darijo Vasilić:

 

Komadina i Vasilić o zajedničkom izlasku na izbore, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.