Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova usluga Gradske knjižnice Rijeka: "Knjige u škartocu"

07.12.2020.

15:36

Autor: Olivera Vinković

Foto: Gradska knjižnica Rijeka

Foto: Gradska knjižnica Rijeka

Foto: - / -

"Knjige u škartocu", tako se zove nova usluga Gradske knjižnice u Rijeci. Ljubitelji knjiga moći će, iz udobnosti svoga doma, digitalnim putem naručiti željene naslove, a onda ih, na potpuno higijenski i siguran način, preuzeti.

Cilj Gradske knjižnice u Rijeci bio je korisnicima ponuditi uslugu, a bez da se duže zadržavaju u zatvorenim prostorima, jer će ih naručene knjige čekati za preuzimanje u škartocu pripremljenom samo za korisnika koji ga je naručio.

Sve o novoj usluzi GKR-a pronađite OVDJE, a usput na njihovoj internetskoj stranici pronađite katalog i, zašto ne, online produljite članarinu ili se učlanite. 

Nakon što u online katalogu GKR-a pronađete naslove koje želite, elektronskom poštom na knjigeuskartocu@gkri.hr pošaljete svoje podatke i listu želja. Možete naručiti četiri knjige, trebale bi biti spremne u roku od 24 sata, a usluga je besplatna.

"Knjige u škartocu" dostupna su na ograncima Zamet, Trsat, Drenova, Turnić te Knjižnici Čavle, Knjižnici "Vid Omišljanin" i u Dječjem odjelu Stribor.

Taj škartoc je tako nekako tipično naš, a željeli smo da svaka lokacija na kojoj djeluje Gradska knjižnica Rijeka ima jednu "kovid uslugu", rekao je ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković. Poslušajte više:

Knjige u škartocu i još neke novosti, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.