Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj u posjetu Rijeci

05.02.2016.

15:59

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova veleposlanica Sjedinjenih američkih država u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes u prvom je službenom posjetu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Osim što je s predstavnicima lokalne samouprave razgovarala o gospodarskim temama, ostat će na završnici Riječkog karnevala.

Julietu Valls Noyes su primili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik županijske skupštine Erik Fabijanić, a razgovarali su o LNG terminalu, luci, brodogradnji, tehnologijskom parku te unaprjeđenju suradnje u turizmu. 

U pratnji veleposlanice su prvi tajnik i voditelj gospodarskog odjela američkog veleposlanstva Michael Rousek, te pomoćnica voditelja gospodarskog odjela Diana MatijašPrijemu su prisustvovali i zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović, te pročelnik županijskog Upravnog odjela za razvoj infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

Uz dobar dan na hrvatskom, novinarima se ispričala da naš jezik još ne govori dobro, ali da zna reći: "Rijeka je jako lijepa!", te poručila da se raduje što ćemo se viđati slijedećih nekoliko dana. Naime, američka veleposlanica će, kako je najavila, prisustvovati i završnici Riječkog karnevala. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.