Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova vijeća konstituirana u Delnicama i Ravnoj Gori

11.06.2021.

11:46

Autor: Nenad Lučić

Čelne dužnosti u Delnicama obnašat će žene (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Čelne dužnosti u Delnicama obnašat će žene (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Novi vijećnički sazivi konstituirani su u četvrtak u Delnicama i Ravnoj Gori. Novo vijeće Delnica ima trinaest članova, a uz potporu petero vijećnika Nezavisne liste Volimo Delnice i dvoje HDZ-a, natpolovičnom je većinom na mjesto predsjednice vijeća izabrana Ivana Pečnik Kastner.

Kako je izbornom pobjedom gradonačelnica Delnica postala nezavisna Katarina Mihelčić, tako će obje čelne dužnosti u najvećoj lokalnoj samoupravi Gorskog kotara, prvi put nakon trideset godina, obnašati žene.

Vijećnički saziv konstituiran je i u Općini Ravna Gora, gdje će HDZ, nakon uvjerljive pobjede na izborima, osim načelnika, imati i predsjednika predstavničkog tijela vlasti Ivicu Janeša.

Novoizabranim vijećnicima u najvećem gradu i najvećoj općini Gorskog kotara uspješan početak rada čestitali su ravnogorski općinski načelnik Mišel Šćuka i delnička gradonačelnica Katarina Mihelčić. 

Nakon četverogodišnjeg mandata tijekom kojeg je trebalo donijeti niz teških odluka, poput one o izgradnji dječjeg vrtića, nadam se da će i novi saziv Općinskog vijeća biti jednako konstruktivan i raditi na dobrobit Općine Ravna Gora, naglasio je načelnik Mišel Šćuka.

Novoizabrana gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić, vjeruje da je zajedništvom moguće doći do željenog cilja i od najveće goranske lokalne samouprave napraviti grad po mjeri svakog čovjeka. "Želim da Delnice budu sredina zadovoljnih i uspješnih građana koji žele ostati u svome gradu i biti njegovi stanovnici", glasila je završna poruka delničke gradonačelnice novoizabranim članovima Gradskog vijeća.

Poslušajte izjave:

Za dobrobit Delnica i Ravne Gore, pripremio Nenad Lučić

Ravnu Goru predvode HDZ-ovci (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Ravnu Goru predvode HDZ-ovci (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.