Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Nove boje znanja" Narodne koalicije: povratak stabilnosti u sustav!

09.08.2016.

14:40

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podizanje izdvajanja za znanost s 0,75 na dva posto, a za cijeli obrazovni sustav na šest posto do 2020. godine; nastavak zaustavljene reforme; revizija bolonjskog procesa i povratak neophodne stabilnosti u sustav - to su ciljevi obrazovnog programa Narodne koalicije predstavljeni u Rijeci.

Obrazovni program Narodne koalicije predstavili su Neven BudakVesna Pusić i Zoran Milanović koji se predizborno predstavio kao čovjek s lijevim srcem i konzervativnom pameti, istaknuvši i da se dobri rezultati njegove Vlade sada najbolje vide. 

Nekoliko stotina novih asistenata, 15 posto više znanstvenih radnih mjesta, više stipendija i veće stipendije, sufinanciranje prijevoza - ukratko cilj programa "Nove boje znanja" Narodne koalicije je svima dostupno kvalitetno obrazovanje. Planira se licenciranje ravnatelja i učitelja, uz adekvatno nagrađivanje te internacionalizacija visokog obrazovanja.

Predstavljajući program, Budak je izrazio i nadu da će Boris Jokić ponovo voditi kurikularnu reformu. Istaknuto je da 400 milijuna kuna uloženih u riječki kampus u vrijeme Milanovićeve vlade govori dovoljno o ozbiljnim namjerama Narodne koalicije, a znanje je važno i za stanje društva, rekla je Pusić.

U budućnosti treba najviše ulagati u ljude, rekao je Milanović, koji je u današnjem pomirljivom nastupu najavio kampanju okrenutu budućnosti i rekao da ga raduju debate s politilčkim suparnicima koje više neće nazivati protivnicima i neprijateljima. Poslušajte što smo još zabilježili u riječkom kampusu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.