Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nove linije s Brajdice, novi rekord i prvi ovogodišnji kruzer

25.05.2015.

15:04

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučerašnje vezivanje Evergreenovog broda "A. Obelix" uz kontejnerski terminal na Brajdici, označilo je povratak toga tajvanskog brodara i uvođenje još jedne nove linije, koja će Rijeku povezivati s Grčkom, Egiptom i Libanonom.

Uplovljenjem kruzera "Thomson Majesty" i u Rijeci počinje sezona brodova za krstarenje. Brod će doploviti u utorak u 7 ujutro i ostati vezan uz lukobran do 17 sati. "Thomson Majesty" prvi je od najavljenih osam kruzera koji će tijekom ove sezone pristati u Rijeci.

Kontejnerska linija Adriatic – Levant osma je brodska linija koja tjedno tiče kontejnerski terminal na Brajdici. Uz dva direktna servisa alijansi 2M i Ocean 3, koji Rijeku povezuju s Dalekim istokom, tu je još Coscov servis za Grčku i Tursku te feeder servisi Hapaga, Maerska, MSC-a te CMA CGM-a.

Još jedna zanimljivost iz AGCT-a: prošlog tjedna je na kontejnerskom terminalu Brajdica oboren novi rekord. Postavio ga je brod "Mary" s najvećim gazom dosad  - 13,4 metra. To je samo 20 centimetara manje od službenoga gaza Brajdice. No, od kobilice do dna ipak je bilo još 60 centimetara više - zbog plime. Javlja Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.