Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nove pretrage na luksuznoj jahti Royal Romance

30.11.2022.

12:31

Autor: Hina

Luksuzna jahta Royal Romance u vlasništvu ruskog oligarha Viktora Medvedčuka

Luksuzna jahta Royal Romance u vlasništvu ruskog oligarha Viktora Medvedčuka

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Royal Romance, luksuzna jahta ukrajinskog oligarha i Putinova saveznika Viktora Medvedčuka, koja je dugo vremena bila privezana u riječkoj luci, a sada je na vezu u Trogiru pretražena je prije desetak dana po nalogu splitskog Županijskog suda. Na pretragu jahte stigao je i tim istražitelja američkog FBI-a, javlja Hina pozivajući se na Jutarnji list.

Dinko Mešin, sudac i glasnogovornik splitskog Županijskog suda nije mogao iznositi pojedinosti, osim da se na nalogu uz ime ukrajinskog oligarha nalazi i ono njegove supruge Oksane Marčenko.


SAD protiv njih vodi postupke zbog kršenja tamošnjih saveznih zakona, a među ostalim optuženi su i za pranje novca. Kako neslužbeno doznajemo, na pretragu jahte u Trogir stigao je i cijeli tim istražitelja američkog FBI-a.


Uvid u dokumentaciju koja je stigla putem međunarodne pravne pomoći na splitski Županijski sud tražio je i riječki odvjetnik Zoran Vukić, koji zastupa interese ukrajinskog oligarha, međutim, kako je riječ o tajnom spisu, tom zahtjevu nije udovoljeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.