Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi alternativni program glazbene edukacije u Rijeci

03.06.2019.

17:25

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Foto: - / -

Prva Yamaha Music School u regiji otvorena je u Rijeci i u tijeku su predbilježbe za sve zainteresirane za alternativno glazbeno obrazovanje. Programi se temelje na više od 60 godina iskustva i bogatom glazbenom kurikulumu.

Za Hrvatsku javnost ovo je potpuno novi koncept glazbene edukacije za sve naraštaje, počevši od osme godine života na više, istaknuo je direktor škole Olja Dešić.

Studio Maraton poziva na obilježavanje kraja nastavne godine 10. srpnja na Trsatsku gradinu produkcijom Maratonovih 11. Kao i prošle godine, stipendistica Maratona Mia Negovetić je u glavnoj ulozi.

Studio Maraton, koji upravo zaključuje jedanaestu godinu rada i bio je spreman za promjene, pa kada su skauti Yamaha Music School ponudili suradnju bilo je logično da su je prihvatili.

YMS je nastala u Japanu 1954. godine i otada se širi svijetom, u više od 40 zemalja imaju licencirane nastavnike koji rade sa svim generacijama učenika. 

Program je koncipiran na modernom, zabavnom, praktičnom i kreativnom gradivu, provodi se u malim grupama koje su formirane prema dobi i stupnju znanja polaznika. Svaki polaznik ima priliku, u Beču, polagati svjetski priznati ispit u suradnji sa svjetskom licencom RSL Awards, bodovan ECTS sustavom.

Yamaha Music School Rijeka otvara svoja vrata u rujnu, a obavezne predbilježbe traju do 1. srpnja na stranici www.yamahamusicschool-rijeka.hrPoslušajte:

Dešić: Svatko je muzikalan, samo to treba otkriti; pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.