Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi dječji vrtić u Ravnoj Gori najesen bi trebao primiti pedesetero djece

07.06.2020.

12:41

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Pandemija koronavirusa usporila je realizaciju niza kapitalnih projekata. Unatoč tome, u najvećoj općinskoj sredini Gorskoga kotara, Ravnoj Gori, vjeruju da će izgradnja novoga dječjeg vrtića biti dovršena na vrijeme.

Na gradilištu vrtića u Ravnoj Gori radovi se odvijaju bez zastoja, pa je općinski načelnik Mišel Šćuka uvjeren da će oni biti dovršeni u roku, iako je, pridodaje, razdoblje panemije koronavirusa utjecalo na dinamiku odvijanja posla. 
Malih je poremećaja bilo pri nabavi materijala jer je taj dio projekta bio vezan uz Italiju.

"Sve ostalo se odrađuje u zadanim rokovima. Za nekoliko bi tjedana trebala biti dovršena fasada, radovi na podovima su gotovo privedeni kraju i potrebno je još postaviti podlogu, a potom slijedi i opremanje objekta. Dovršetak izgradnje očekujemo tijekom srpnja, a otvaranje u rujnu", kaže Šćuka.

A da bi ravnogorski vrtić "Snješko" početkom jeseni započeo s radom, tijekom ljeta Općina Ravna Gora mora privesti kraju osnivanje nove predškolske ustanove. "Bit će zaposleno šest odgojiteljica. U tri odgojne skupine - dvije za djecu iznad tri godine i jednu jasličku - moći ćemo upisati pedesetero djece", navodi načelnik. 

Procjene u najvećoj općini Gorskoga kotara kažu da broj djece predškolskog uzrasta jamči dobru popunjenost vrtića, te pridodaju kako je riječ o projektu za budućnost, koji bi trebao biti jedan poticaja za ostanak, ali i doseljavanje mladih obitelji, čime bi se poboljšala demografska situacija. Javlja Nenad Lučić:

Novi vrtić u Ravnoj Gori, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.