Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi dječji vrtić u Ravnoj Gori otvorit će se na jesen

25.07.2020.

11:28

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Općina Ravna Gora jedna je od lokalnih samouprava Gorskog kotara, koja izgradnjom novog dječjeg vrtića želi potaknuti ostanak mladih obitelji, a time i ublažiti demografske probleme. Građevinski radovi na vrtiću se primiču kraju; njegovo otvaranje se očekuje početkom jeseni.

Do otvorenja će trebati obaviti i organizacijski ustroj nove predškolske ustanove "Snješko".

Novi vrtić u Ravnoj Gori uskoro bi mogao dobiti uporabnu dozvolu, a na administrativnom ustroju buduće predškolske ustanove užurbano se radi kako bi se do jeseni natječajno odabrali svi djelatnici i obavio upis djece.

Privremena ravnateljica vrtića Helena Skender očekuje dobre upisne rezultate. Rezultati ankete, koju je provedena među žiteljima Općine Ravna Gora pokazali su povratne informacije kako je 46 roditelja zainteresirano za smještaj djece u novi vrtić.

Kako će buduća predškolska ustanova, s dvije odgojne i jednom jasličkom skupinom, moći ukupno upisati pedeset i četvero mališana, anketni rezultati su odlični jer pokazuju da više neće biti djece na listama čekanja.

Dobra je to najava za mlade obitelji, kojima je, slaže se Helena Skender, dosadašnji ustroj dječjeg vrtića sa samo jednom odgojnom skupinom nudio premalo: "Mi smo dosad iz godine u godinu imali desetero do petnaestero djece, koji nisu mogli dobiti priliku za upis u dječji vrtić. Zato je ovo sada veliko olakšanje za roditelje, ali i djelatnike, i mislim da svi sada možemo biti sretni zbog kvalitetnog rješavanja višegodišnjeg problema."

Kako je dio stanovnika, koji dolaze na posao iz susjednih goranskih sredina također zainteresiran za korištenje usluga vrtića u Ravnoj Gori za popunjenost njegovih kapaciteta zasad ne treba strahovati, a buduća će ustanova zapošljavati desetak djelatnika.

Iz Gorskog Kotra javlja nam se Nenad Lučić:

Goranski vrtić, pripremio Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.