Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi humanitarni projekt Crvenog križa

07.09.2022.

11:11

Autor: Ivan Ribarić

"Danas...za vas".

"Danas...za vas".

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Riječki Crveni križ pokrenuo je novi humanitarni projekt "Danas...za vas". Pozivanjem poznatih ljudi iz riječkog javnog života da sudjeluju u pripremi dnevnih obroka za korisnike pučke kuhinje pokušat će se dodatno potaknuti zanimanje šire javnosti za osobe kojima je pomoć potrebna.


Kako bi se još više potaknulo građane i širu javnost za pomoć najugroženijima, jednom mjesečno za njih će u Domu na Pećinama kuhati poznata lica iz riječkog javnog života.


Voditelj projekta Damjan Miletić:

Damjan Miletić

Na dnevnoj bazi priprema se više od tisuću obroka, a raste li broj korisnika pučke kuhinje objasnila je ravnateljica Crvenog križa Rijeka Petra Šuljić:


Petra Šuljić

Grad Rijeka u proračunu za ovu godinu izdvojio je više od dva milijuna kuna za funkcioniranje pučke kuhinje, istaknuo je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović koji se i sam primio kuhinjskog posla:

Marko Filipović

Uz vrijedne djelatnike Crvenog križa, na ovaj će se način pružiti bar malo utjehe i ljubavi svim korisnicima pučke kuhinje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.