Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi kanalizacijski sustav za čišće more u lošinjskom akvatoriju

18.01.2015.

14:48

Autor: Vesna Korić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu projekta 'Jadran' u Malom Lošinju posljednjih se nekoliko godina radilo na izgradnji novog kanalizacijskog sustava. Projekt je ukupno vrijedan oko 50-tak milijuna kuna. Njime će se osigurati čišće more u lošinjskom akvatoriju. Pri kraju je dovršetak posljednje etape nove kanalizacijske mreže u naselju Poljana.

Kilometri tlačnih i gravitacijskih kolektora, crpne stanice, uređaj za pročičišćavanje otpadnih voda... sve to čini novi kanalizacijski sustav Malog Lošinja. Pri kraju su završni radovi na kanalizacijskom podsustavu Poljana -Škverić.

Napravljene su sve pretpostavke za priključenje preko 100-tinjak vlasnika kuća i apartmana tog naselja i kamp koji preko ljeta ugošćava 3.000 ljudi, rekao je Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja.

Istodobno se obnavlja i cesta koja je izgrađena prije 20-ak godina. Podignut je i obalni zid te uređene nova šetnica i biciklistička staza.

Više u prilogu Vesne Korić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.