Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi konzul Italije u Rijeci: Važna je gospodarska i kulturna suradnja

28.08.2015.

13:42

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novog generalnog konzula Republike Italije u Rijeci Paola Palminterija danas su ugostili predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Unaprijediti već značajnu suradnju Hrvatske i Italije u interesu pripadnika talijanske nacionalne manjine i dviju zemalja - zajednički je zaključak današnjeg susreta između novog generalnog konzula Republike Italije u Rijeci Paola Palminterija, riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, zamjenika župana Primorsko-goranske županije Marka Borasa Mandića i predsjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotee Pešić Bukovac.

"Italija je naš susjed i veliki gospodarski partner, a ne treba zaboraviti da smo kroz godine dijelili i zajedničku povijest i kulturu", izjavio je Obersnel. Konzul Palminteri najavio je da će za vrijeme svog mandata raditi na učvršćivanju veza Rijeke i Italije na gospodarskom i kulturnom planu dok je dožupan Boras Mandić izrazio želju za uspostavljanjem izravne avionske linije između riječkog aerodroma i Italije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.