Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi krug upisa dionica Luke Rijeka: jedna za 40 kuna

21.07.2015.

10:36

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Luka Rijeka objavila je danas javni poziv na upis novih redovnih dionica u četvrtom krugu dokapitalizacije, i to do najviše njih 2,1 milijun. Konačna cijena novih dionica je 40 kuna za jednu dionicu.

Nove dionice mogu upisati ulagatelji u i izvan Hrvatske, uključujući i one koji su sudjelovali u prethodna tri dokapitalizacijska kruga. U četvrtom krugu nove dionice se upisuju sedam kalendarskih dana od objave javnog poziva, znači do 27. srpnja. Minimalan broj novih dionica koje pojedini ulagatelj može upisati i uplatiti je jedna dionica, a maksimalno 2.103.137.

Glavna skupština Luke Rijeka početkom lipnja donijela odluku o dokapitalizaciji tvrtke do najviše 300 milijuna kuna. U tri dosadašnja kruga dokapitalizacije, javnom ponudom novih redovnih dionica ukupno je upisano i uplaćeno 5,4 milijuna novih dionica te uplaćeno 216 milijuna kuna. Tako je u tri kruga ostvareno 90 posto uspješnosti od šest milijuna novih dionica.

U nove dionice u tri kruga najviše su uplatili obvezni mirovinski fondovi (57,7 posto) i inozemni ulagatelji (37,1 posto). Manji dio su uplatile fizičke osobe (2,5 posto), ostali investicijski fondovi (1,6 posto) te dobrovoljni mirovinski fondovi (1,1 posto).

Povećanje temeljnog kapitala Luke Rijeka provodi se radi investicija i strateškog projekta Škrljevo, koji obuhvaća razvoj tog pozadinskog terminala u suvremeno uređen i opremljen lučki terminal na površini većoj od 400 tisuća četvornih metara. U taj projekt i nabavku mehanizacije planira se uložiti više od 50 milijuna eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.