Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi PGŽ kalendar u znaku glazbe i glazbenika

26.11.2018.

13:17

Autor: Ivica Vrkić

Foto: Saška Mutić

Foto: Saška Mutić

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija nastavlja s tradicijom izrade tematskih godišnjih kalendara posvećenih posebnostima našeg kraja. Kalendar za 2019. godinu je u znaku glazbe i glazbenika, a povod je 25-ta obljetnica postojanja Hrvatske glazbene unije PGŽ ali i Primorsko-goranske županije.

Pred objektiv umjetničke fotografkinje Saške Mutić stalo je oko 160 primorsko-goranskih glazbenika, a tijekom 23 dana snimanja od kolovoza do listopada nastalo je više od 3 tisuće fotografija.

Za kalendar su odabrane 64 fotografije na kojima ćete prepoznati mnoga poznata lica svih žanrova primorsko-goranske i hrvatske glazbene scene, a među njima su Neno Belan, Elvis Stanić, Damir Kedžo, Olja Dešić, Antonela Doko, Putokazi, Darko Jurković Charlie, Damir Halilić Hal, Tina Vukov, klape Luka i Vinčace, sopci otoka Krka, Šajeta, DJ Smeđi šećer, Alba Načinović, Krešo i Kisele Kiše , Mia Negovetić i ostali.

Svečana promocija kalendara održana je danas u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, a među uzvanicima su bili i počasna predsjednica primorsko-goranskog HGU-a Jadranka Čubrić te Krešo Burić s kojima je tom prigodom razgovarao Ivica Vrkić.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.