Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi portal Tonija Miluna: i dalje besplatne poduke iz (ne samo) matematike

10.11.2016.

14:50

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od najomiljenijih profesora u Hrvatskoj svakako je Toni Milun. Zahvaljujući njegovim videolekcijama, osnovci i srednjoškolci lakše svladavaju "tešku" matematiku, a sada je više od dvije tisuće lekcija iz desetak predmeta dostupno na novome portalu.

Lekcije koje u videoobliku pripremaju Toni Milun i njegovi suradnici dosad su pogledane više od 21 milijun puta. Ukupno su učenici, prateći lekcije, dosad korisno proveli više od 45 milijuna minuta – što je gotovo 86 godina! Videolekcije ne prate samo hrvatski učenici, već i oni iz okolnih zemalja, što Miluna čini jednom od najpopularnijih osoba na YouTubeu u regiji.

Na novome, preglednijem portalu objavljene su lekcije i treninzi iz raznih predmeta – matematike (i za fakultet), fizike, informatike, kemije, računovodstva, statistike, jezični savjeti, državna matura, čak i vedska matematika. Najavljene su i skore lekcije iz programiranja, a prof. Milun će se i dalje često osvrtati na matematičke probleme koje muče odrasle. Naime, njegov je najgledaniji video do sada onaj o problematici kredita u švicarskim francima.

Svi su sadržaji, kao i postupak registracije, besplatni. Portal podržava Otvoreno učilište "Algebra" koje poziva tvrtke i sve zainteresirane da postanu partneri i pomognu razvoju edukacijske platforme koja mladim ljudima pomaže u svladavanju školskoga gradiva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.