Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi POS-ovi stanovi na Martinkovcu gradit će se na jesen

12.05.2015.

13:39

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najesen na Martinkovcu počinje izgradnja 92 nova stana po modelu POS-a, a infrastrukturni radovi vrijedni više od 19,2 milijuna kuna već u lipnju.

Gradnja dviju novih zgrada s ukupno 92 stana planirana je na zasad neizgrađenom jugoistočnom dijelu Martinkovca između riječke zaobilaznice na jugu te ceste Rijeka - Kastav na sjeveru, ispod bezinske crpke. Također, treba urediti pristupne putove, parkirna mjesta te okolno zelenilo na parceli.

Kvadrat stana prosječno bi trebao koštati oko osam tisuća kuna. Izgradit će se 31 jednosobni stan, 10 dvosobnih veličine 64 kvadrata te 20 dvosobnih stanova površine oko 90 četvornih metara. Budućim vlasnicima većih stanova pripast će i mjesto u garaži koja će povezivati dva objekta. Ostali stanovi dobit će po jedno parkirno mjesto.

Grad Rijeka u ovome ulaganju sudjeluje s 22 posto odnosno 10,3 milijuna kuna, rekao je ravnatelj gradske agencije za POS Vladimir Benac. Sredstva Republike Hrvatske ovise o neto korisnoj površini - u ovom slučaju to će biti 8,3 milijuna kuna, a za preostalih nešto manje od 27 milijuna kuna treba podići kredit za kupoporodaju.

Izgradnja stanova na Martinkovcu trebala bi početi na jesen ove godine. Prije toga, riječko gradsko vijeće mora donijeti odluku o osiguravanju zemljišta za gradnju, potom treba ishoditi građevinsku dozvolu, izabrati glavnog izvođača radova i raspisati natječaj za banke koje će pratiti kupce.

Već u sljedećem mjesecu, lipnju, trebali bi početi radovi na infrastrukturi za buduće zgrade, vrijedni više od 19 milijuna i 200 tisuća kuna, najavljeno je na redovitom kolegiju gradonačelnika Rijeke. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.