Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi poslovi Janafa: više nafte u Omišlju i na Žitnjaku

12.12.2016.

16:07

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jadranski naftovod izvijestio je u ponedjeljak kako je sklopio dugoročne ugovore s britanskim VITOL-om, češkim Unipetrolom i hrvatskom tvrtkom Crodux derivati dva. Odnose se na skladištenje nafte u Omišlju i na Žitnjaku te na transport od Omišlja do Gole.

Tri nova ugovora zasigurno će rezultirati nastavkom ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata i u 2017. godini, smatraju u JanafuS jednim od vodećih svjetskih trgovaca naftom, britanskim VITOL-om, Janaf je ugovorio i potpisao ugovor o višegodišnjem skladištenju, a s Crodux derivatima dva višegodišnje ugovore o dodatnim kapacitetima skladištenja naftnih derivata na terminalima Omišalj i Žitnjak. Ukupna vrijednost tih ugovora prelazi 125 milijuna kuna.

Janaf je potpisao i višegodišnji ugovor o transportu nafte s češkim Unipetrolom od tankerskoga terminala u Omišlju do Gole, na hrvatskoj granici s Mađarskom. Potpisivanje toga ugovora još je jedan dokaz da strani poslovni partneri prepoznaju Janaf kao sigurnoga i pouzdanoga partnera koji može ispuniti najviše svjetske standarde u pružanju usluga transporta i skladištenja nafte, što, kako ističu iz Janafa, rezultira i nastavkom ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata na inozemnim tržištima.

Iz Jadranskoga naftovoda podsjećaju i da su nedavno u Zagrebu organizirali međunarodnu naftnu konferenciju Izazovi i jačanje suradnje kao pokretači rasta, koja je okupila poslovne partnere iz Hrvatske i Europe te vodeće naftne stručnjake. Razgovaralo se o najnovijim događajima i trendovima u naftnoj industriji te posebno o transportu te skladištenju nafte i naftnih derivata.

Cilj konferencije bio je unaprijediti poslovnu suradnju i ostvarivanje projekata od zajedničkoga interesa. Sve to utjecat će na stabilnost Janafa kao jednoga od najznačajnijih poslovnih subjekata u Hrvatskoj i važnoga čimbenika u energetskoj sigurnosti ovoga dijela Europe, navodi se u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.