Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi pročišćivač otpadnih voda je najveći riječki projekt za 2018.

28.12.2017.

16:36

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbrajajući rezultate u ovoj godini, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel za iduću je najavio ulaganja u kanalizacijski sustav i odvodnju, projekt vrijedan milijardu i 700 milijuna kuna, nastavak ulaganja u EPK, brod Galeb, poduzetništvo i energanu.

Nakon nedavno donesenog gradskog proračuna za iduću godinu, što riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocjenjuje bitnim za rad gradske uprave, podsjeća da je u ovoj godini grad ulagao u brojne projekte, posebno kad je riječ o Rijeci kao europskoj prijestolnici kulture.

Međutim, ulagalo se i u dječje vrtiće, energetsku učinkovitost zgrada i fasada, komunalnu infrastrukturu te socijalni program. Obersnel je istaknuo i važnost turizma te uspjeh nogometnog kluba Rijeka.

Za iduću godinu najavio je ulaganja u kanalizacijski sustav i odvodnju, novi pročišćivač otpadnih voda, projekt koji je također potpomognut europskim novcem. Poslušajte kako je odgovorio na pitanje o novom riječkom autobusnom kolodvoru:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.